Visionen bag Søbakken

Tankerne bag fællesskabet i Voldby har været igang siden 2017. Nu er planerne blevet konkrete og grundlæggerne Lars og Nellie på henholdsvis 40 og 32 år – der sammen har 2 små drenge – glæder sig til, at visionerne snart bliver til virkelighed.

Drømmen for os er at skabe et liv, hvor der er mere tid i hverdagen til både familie og fællesskab. Og så vil vi gerne bo et sted, hvor man hjælpes om hverdagens gøremål – som at hente og bringe børn og lave mad – så der bliver tid til at igangsætte projekter og afprøve nye ideer i fællesskab, og ikke mindst have mere tid til at være sammen som familie.

Oven i det voksede en drøm om at leve et liv, hvor natur fylder en større del end blot gåture hver søndag, og hvor man bor i et hus, der både er naturligt, sundt, bæredygtigt og billig i drift.

Og så har det været en stor undren over, hvorfor alle på en villavej egentlig har deres egen havetraktor, motorsav og hækklipper, til trods for at de kun bruges få gange om året. Det liv må kunne gøres nemmere og bedre, tænkte vi.

Grundlæggerne Nellie og Lars

Nellie og Lars har sammen drengene Otto på 2,5 og Vilfred på 4 måneder.

Årets æblemostedag

Fælleshuset og pladsen foran set fra fordelingsvejen

Hjertet af fællesskabet – fælleshuset
Fælleshuset bliver rammen for det planlagte og spontane samvær, hvor der vil være fællesspisning flere gange ugentligt. Fælleshuset er også stedet, hvor man mødes og drikker en kop kaffe eller et glas vin, sidder og strikker, læser dagens avis, tager et spil bordfodbold eller der hvor man mødes til filmaften. Har du overnattende gæster, er det også muligt at booke et værelse i fælleshuset. Samme værelse fungerer om dagen som hjemmekontor med plads til 3 arbejdspladser.

Sæt dit præg på fællesskabet
Mulighederne er mange, og hvordan netop Søbakken Levefællesskab skal udfolde sig, kommer an på dig som ny beboer. Vi har store drømme og visioner for fællesskabet, og vi glæder os til at møde dig og høre om dine ideer til, hvordan Søbakken kan blive et sted, hvor det gode liv leves. Et liv hvor vi bliver inspireret af hinanden, og et sted hvor fællesskabet giver både på det personlige og fælles plan.

Generationsfællesskab
Der er ingen krav til familiesammensætningen for at blive en del af fællesskabet. Håbet er et generations-fællesskab, hvor vi kan nyde godt af at være forskellige steder i livet, så vi kan give inspiration til hinanden.

Fælleshuset bliver kernen i fællesskabet