Bæredygtige boliger man kan være fremtiden bekendt

Hvordan dufter bæredygtighed? Det ved du, når du står i et Jakobsen hus. Og det var egentlig det vi faldt for. For når stort set alt fra inderst til yderst er bygget af træ og naturlige materialer, som enten kan komposteres eller genanvendes, så vil duften af træ og det friske indeklima hver dag minde dig om, at du bor i et rart sted.

Og et indeklima i topklasse er bare en af fordelene i et Jakobsen hus. For selv om bæredygtigt byggeri er lidt dyrere end konventionelt byggeri, adskiller Jakobsen Huse sig ved nytænkende og enestående miljø- og energibesparende løsninger: F.eks. har de sammen med Ventilationsvinduet udviklet en indeklimaløsning, hvor vinduer og varmepumpe i kombination leverer både varme, ventilation og varmt vand til boligen. Resultatet er en varmeregning på cirka kr. 3000 årligt. På den måde bliver bæredygtighed både snusfornuft og sund fornuft på samme tid.

Læg dertil, at du får:

  • Et hus med brugbare kvadratmeter uden overflødig spildplads
  • Træ fra bæredygtigt skovbrug hentet tæt på Danmark og samlet til elementer i Hadsten
  • Akustiklofter i hele huset
  • Vægge malet med naturmaling uden tilsat kemi og konserveringsmidler
  • En varmebehandlet vedligeholdelsesvenlig træfacade
  • En CO2-besparelse på ca. 20 ton sammenlignet med traditionelt byggeri

 

Ja, så kan du efterhånden sætte så mange grønne flueben ved bæredygtighed, at du med et Jakobsen hus er med til at gøre noget godt for fremtiden. Både din egen – og vores allesammens.

Vi har beskrevet et par af de vigtigste elementer i Jakobsen Huses koncept herunder, og ellers vil vi opfordre til at dykke ned i og læse meget mere om deres unikke koncept i kataloget nederst.

Fantastisk indeklima med ventilationsvinduer
Eksempel på et Jakobsen Hus hvor natur og bolig smelter sammen
Bæredygtigt fra inderst til yderst
Vindue som varmekilde. Der tilmed udskifter luften én gang i timen
Et Jakobsen hus er bygget med fokus på naturlig ventilation, og derfor har alle opholdsrum ventilationsvinduer. Her udskiftes luften én gang i timen og det mærkes tydeligt på indeklimaet i boligen. Vinduerne og en varmepumpe i kombination leverer både varme, ventilation og varmt vand til boligen. Det er en økonomisk og CO2-besparende løsning. Det er da bæredygtigt. Læs mere om ventilationsvinduet her
Ventilationsvindue

Allergivenlig naturmaling
I husene er der brugt sandspartel og naturmaling af mange gavnlige årsager. De afgiver ingen lugte eller giftige gasser og efterlader væggen i stand til at ånde. Det betyder, at mug og skimmel aldrig kan komme til at gro på væggen.

Du undgår altså nogle af de værste kilder til allergi og luftvejssygdomme. Og du vil automatisk føle dig godt tilpas.

Genanvendeligt tag
Taget på boligerne er tagpap der er miljøvenligt og 100% genanvendeligt. Tagpap er meget holdbart og regnvandet fra taget kan uden problemer udledes direkte i vandløb og søer. Efter de gældende regler kan vandet også anvendes til toiletskyl, tøjvask og havevanding.

Download katalog

Se billeder af husene, fælleshuset og området